Když vám banka nechce půjčit

Bydlet ve vlastním není vždy tak snadné, jak se zdá. Banky sice hypotéky nabízejí, nejsou však dostupné pro všechny. Jaké jsou důvody nedosažitelnosti bankovní hypotéky?

  • Nízké prokazatelné příjmy. Mnoho lidí má vedle svého stálého zaměstnání i vedlejší příjmy, které ne vždy může prokázat. A tak, i v případě že má dostatek financí na splácení půjčky, nemá na ni nárok. Jindy zase člověk změnil zaměstnání, a nemůže tedy doložit příjmy za delší dobu, tudíž opět nemá nárok.
  • Máte záznam v bankovních registrech. To se stává. Například jste v mládí měli problémy se splácením. Ačkoliv jste na tom nyní už jinak, banka se cuká.

Dalším problémem u získání bankovní hypotéky je fakt, že její vyřízení trvá dlouhou dobu, mnohdy měsíce. Papírování, dokládání, vysvětlování. Pokud ovšem už máte vyhlídnutý dům, či pozemek, o který je velký zájem, nemůžete si dovolit na toto zdržení čekat. Co v takovém případě dělat? Zkuste zažádat o nebankovní hypotéku.

drobné mince

Co je nebankovní hypotéka?

Jedná se o hypotéku nabízenou prostřednictvím nebankovní společnosti, která se zaměřuje na půjčky. Jedná se o solidní a spolehlivý způsob, jak rychle získat peníze, například na pozemek, či nemovitost.

Jak si zvolit společnost, pro svoji žádost?

Každá nebankovní společnost má vlastní podmínky. Nejjistější volbou je společnost Nebankovní hypotéky, která po vás nepožaduje žádné poplatky předem, nevadí jí záznamy v registru, ani nižší příjmy.

Jaká je doba splatnosti?

Doba splatnosti obvykle bývá až třicet let, s možností bezplatného předčasného splacení.

podané ruce

Jak rychle dostanete peníze?

V případě nebankovní hypotéky můžete mít peníze na účtu už 24 hodin od doby, kdy dodáte potřebné podklady.

Jaká je úroková sazba?

Stejně jako u bankovní hypotéky, se úroky posuzují dle mnoha faktorů, jako je třeba lokalita, požadovaná částka, počet exekucí a mnoho dalších. Běžně to však bývá okolo 6,9%. Pokud však nemáte záznam v registru, nebo seženete spolužadatele, můžete dosáhnout až na 4%.

Jak zažádat?

Pro začátek postačí vyplnit online formulář, načež se vám ozve manager, a domluví se s vámi na ostatních náležitostech.