Ohřátí bazénové vody nemusí být drahé

Asi neexistuje mnoho lepších věcí než si užívat v parném létě plavání v bazénu, zvláště, pokud se jedná o váš bazén. Nemusíte za koupáním nikam chodit. Prostě jen otevřete vchodové dveře a jste na svém vlastním koupališti. Samozřejmě, že tak snadné to není. Je potřeba se o bazén také adekvátně starat, a to často znamená mnoho dřiny a také finančních výdajů. Nejdůležitější je, aby voda byla co nejčistější. Z toho důvodu je více než vhodné používat rozličné dezinfekční prostředky typu chlór, které veškerou mikroskopickou havěť pošle tam kam si zaslouží. Aby byla opatření co možná nejúčinnější, je dobré podpořit ještě speciální bazénovou plachtou.
skákání šipky

Účinný prostředek proti nečistotám

Bazénové plachty se hodně podceňují, ale jedná se v podstatě o nezbytný doplněk každého bazénu, malého i velkého. Neexistuje žádný jiný účinný způsob, tedy snad až na úplně zastřešení, které je však velice drahé, jak zamezit větvičkám a hmyzu, aby se dostaly do vody. I tyto na první pohled drobnosti mohou podstatnou měrou přispět k znečištění vody. Vždyť se na tomto nepořádku udržují doslova kolonie bakterií, které se v nechráněném bazénu mohou zvesela začít množit a dělat velké škody. Bazénová plachta jim v tom zabrání. Pokud si však připlatíte, a není to velká částka, můžete plachtu využít i jinak.
dlouhý bázen u hotelu
Teplá voda za pakatel
Plachty zakrývající bazény mohou mít totiž i schopnost ohřívat vodu. Jsou totiž navíc vybaveny solárními prvky. Díky nim je možné dostat vodu v bazénu na přijatelnou teplotu bez toho, aniž byste museli vynakládat velké finanční prostředky za ohřívadla, respektive za jejich provoz. Elektřina totiž není zadarmo.

plavec na skokánku
Je pravda, že solárních plachty nejsou tak účinné jako zmiňovaná ohřívadla, ale jejich provoz nestojí vůbec nic
. Z jejich názvu už vyplývá, že svou energii berou z naší hvězdy. Ani samotná plachta není moc drahá. I verze určené pro větší vodní plochy váš rozpočet rozhodně nijak zvlášť nezatíží.